Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak tervitas Reformierakonna pressiteates Tallinna linnavalitsuse tänast otsust kaotada 2012. aastast Tallinnas kodualuse maa maks.

Pillaku sõnul on Reformierakonna võitlus kodukoormise ehk maamaksuga kestnud aastaid. "Alates 2008. aastast, kui linnavalitsus otsustas Tallinnas maamaksu tõsta kaks ja pool korda, on Reformierakond maamaksu kaotamiseks toetusallkirju kogunud, plakateid jaganud ja volikogus korduvalt argumenteeritud ettepanekuid teinud. Seetõttu võib linnavalitsuse tänast otsust pidada just meie töövõiduks. Savisaar andis lõpuks meie survele alla," rõõmustas Pillak.

IRL oli vaid natuke tagasihoidlikum. „Tänase otsusega näitas Savisaar, et senine Tallinna ülikõrge maamaks kodudelt oli ebaõiglane koormis,“ sõnas IRLi eestseisuse liige Urmas Reinsalu IRLi teatel.

Reinsalu kinnitas et kodude maamaksu kaotamise seadusega minnakse kindlasti edasi ja see vabastus laieneb kõigile koduomanikele üle Eesti. „Me ei alustanud maamaksu kaotamist vaid Tallinna silmas pidades. Kodualuse maamaksu vabastus on mõeldud tervele Eestile,“ rääkis Reinsalu.