"Meil toimus mõned nädalad tagasi Mart Laari konverents, mis tõi selgelt välja IRL-i järjepidevuse Eesti asja ajamisel," lausus Riisalo.

IRL jätkab tema sõnul oma tööd valitsuspartnerina ning selle aasta kõige tähtsam ülesanne on vastu võtta järgmise aasta riigieelarve, mis toob lisaraha hariduse ja sisejulgeoleku valdkonda ning suurendab lastetoetusi. "Usun, et inimesed hindavad IRL-i järjepidevat tööd Eesti elu edendamisel," lisas Riisalo.

"On selge, et ees seisab ka põhjalik ühiskondlik debatt poliitilise kultuuri ning poliitilise konkurentsi elavdamise üle. IRL tervitab neid arutelusid ning kavatseb neis aktiivselt osaleda," kinnitas Riisalo. IRL toetab ettepanekuid, mis muudavad senisest selgemaks erakondade rahastamise reeglid ning lihtsustavad uute erakondade loomist.

Ühtlasi nähtub Riisalo sõnul Emori uuringust, et opositsioonierakondade poolt pakutav poliitiline alternatiiv, mis seisneb erakorralistes valimistes ja riigieelarve ebakonstruktiivses blokeerimises, ei ole neile märkimisväärset toetuse kasvu toonud.

"Inimestele ei tundu sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna poliittehnilised lahendused siirana," märkis Riisalo. Koalitsiooni ja opositsiooni toetuse vahekord püsib laias laastus samas vahekorras. Reformerakonna toetusele on Riisalo sõnul mõju avaldanud rahastamisskandaali järelkaja.