IRL ühendus Rahvuslased juhatus esitas täna Euroopa Parlamendi valimisteks europarlamendi praeguse saadiku Tunne Kelami ning rahvuslaste ühenduse esimehe ja Tallinna volikogu liikme Tarmo Kruusimäe kandidatuurid, teatas ühendus.

Kruusimäe peab oluliseks, et peatataks Euroopa Liidu hiiliv muutumine unitaarriigiks. "Eesti on rahvusriik, kus riik on vahend rahvuse säilimiseks ja kultuuriliseks arendamiseks. Seetõttu vajavad Euroopa rahvused, sealhulgas Eesti rahvus jätkuvalt rahvusriikide liitu. Erinevus rikastab? Jah! Rahvusriigid rikastavadki Euroopa Liitu," ütles Kruusimäe.

Kelam on ainulaadse rahvusvahelise kogemusega IRL saadik, kes esindab erakonda Euroopa Parlamendi suurimas, Euroopa Rahvapartei fraktsioonis, teatas ühendus Rahvuslased. Suurima poliitilise jõu juhtkonda kuuludes on ta kujunenud erinevate teemade eestkõnelejaks ja arvestatava poliitilise võrgustiku ning pagasiga saadikuks. Ta on olnud kaks parlamendiperioodi järjest parim Eesti saadik nii oma aktiivse tegevuse kui ka mõjuvõimu ulatusega.