Suhtumine, mille puhul aborti katsutakse käsitleda naise vabadusena, on vildakas ja taunitav — lapse viljastumises on mees samavõrd osaline kui naine ja küsimus on eelkõige vastutuses. Mõlema osapoole vastutuses, seisab Noorte Konservatiivide avalduses.

“Abort ei ole religiooni küsimus — see on küsimus hoiakutest ja tarbimismentaliteedist. Küsimus sellest, kas elu ja selle loomine on meelelahutus või midagi enamat. Pea iga eestlane mõistab täna, et lemmikloomagi elu on oluline — ka kassipoja oma. Ehk oleks aeg hakata mõistma, et abordiga me hävitame inimelu. Hävitame ka siis, kui me ei julge tunnistada, et tapame lapse,

Eesti rahval on selja taga üle 60 aasta kommunismiehitamist, seda maailmas, kus elu oli ohverdatav vahend — mutrike masinas. Tahtes saada lõpuks vabaks, peame muutma oma mõtlemismudelit.

Noored Konservatiivid ei taha maksumaksjana aborte kinni maksta, küll aga oleme me valmis Eesti vabariigile maksma makse, et riik aitaks ka neil naistel (ja peredel), kes on reaalselt hädas, hoida elu.

Meil on hea meel, et sotsiaalministeerium toetas abort.ee loomist, olles aegsasti tutvunud abort.ee projektikirjelduses mainitud elujaatava maailmavaatega ja mõistab selle olulisust. Soovime neile meelekindlust, et üks aborditeemaline ettevõtmine, mil nimeks abort.ee, saaks tulevikuski ministeeriumi toetuse osaliseks.

Ühtlasi tahame sotsiaalministrile ja sotsiaalministeeriumile südamele panna, et nad ei laseks end õilsas ettevõtmises heidutada kibestunud inimeste rünnakutest.

Loodame, et paarikümne aasta pärast saame nautida Eestit, mida kaunistavad laste rõõmsad hõiked, ja me ei pea enam nägema unes kaotatud laste nuttu. ”.