Kaia Iva astus Isamaaliitu 1999. aastal, oli aastaid erakonna juhatuse liige ning 2005-2006 erakonna aseesimees. Ta on olnud korduvalt varasem naiskogu esinaine, kes on tuntud konstruktiivse ja tasakaaluka juhina. Samuti juhtis Iva edukalt IRL riigikogu fraktsiooni tööd ning osales aktiivselt valitsusläbirääkimistel. Kaia Iva kasvatas viimastel riigikogu valimistel isiklikku valimistulemust 70 protsenti.

Lisaks otsustas IREN-i juhatus esitada erakonna eestseisuse kandidaatideks Ulla Preedeni ja Riina Solmani ning uue tulijana juhatusse esmakordselt kandideerva Viktoria Ladõnskaja.

IRENi esimehe Annely Akkermanni sõnul vajab erakond värskeid ideid ja uusi inimesi. „Ootame põhimõttelisi muudatusi, seda ka naiskandidaatidesse suhtumisel. Kutsun erakonnakaaslasi üles andma juhtorganite valimistel pooled hääled naiskandidaatidele, sest pool ühiskonna tarkust on naiste peades ja pool ühiskonna teotahtest naiste kätes,“ ütles Akkermann.

„Me toetame kõiki naisi, kes kandideerivad erakonna juhtorganitesse ja kutsume kõiki erakonnakaaslasi naisi sinna valima,“ lisas Akkermann.

IRL Naiskogu IREN eesmärgiks on suurendada naiste osakaalu avalikus elus ja poliitikas, nii erakonna kui riigi tasandil. Naiskogu esitas oma kandidaadid juhtorganitesse, kuid toetab kõiki naisi kandideerimisel.