Raik seekord erakonda siiski vahetama ei hakka ning sotsiaaldemokraatidega liitumise plaane ta enda sõnul pidanud ei ole, küll aga kandideerib ta tõepoolest nimekirjas, mille esinumber on tuntud sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski.

„See on erinevate parteide liikmeid ühendav nimekiri,” selgitas Raik ning tõdes, et tema teada IRL-il Narvas oma nimekirja väljas ei olegi. „Narvas on nii, et oled Keskerakonnaga või nende vastu – kõik koos, ühes nimekirjas on kergem kandideerida,” lisas ta.

Sarnaselt põhjendas erineva parteitaustaga inimeste koondumist ka Ossinovski. Siiski pole tema sõnul tegu valimisliiduga, vaid sotsiaaldemokraatide valimisnimekirjaga.

„Küll aga on kõik inimesed sinna kandideerima oodatud – Narvas traditsiooniline parteipoliitika rolli ei mängi, on vaid inimesed, kes tahavad muutusi,” põhjendas ta ning lisas, et sotsiaaldemokraatidel on Narvas võrreldes Reformierakonna ja IRL-iga lihtsalt tugevam struktuur ja rohkem võimalusi. „IRL-i nimekirjas kandideerimine oleks Narvas suhteliselt mõttetu,” märkis Ossinovski.

Seda, kumma erakonna sümboolikat tema valimisplakatid kandma hakkavad, Raik veel öelda ei osanud. „Nii kaugele ma veel ette mõelnud ei ole,” tõdes ta. Ossinovski märkis aga sama küsimuse peale üpris kindlalt, et IRL-ile sotsid reklaami tegema ei hakka. Küll aga rõhutas ta veelkord, et Narvas keskendutakse pigem kohalikele teemadele kui parteide üldisele poliitikale, väärtustele ja sümboolikale.

IRL-ist aga kinnitati, et erakond plaanib igal juhul Narvas oma valimisnimekirja välja panna. „Informatsioon, et Katri Raik soovib kandideerida sotsiaaldemokraatide nimekirjas, on üsna värske. Kindlasti räägivad Narva piirkonna inimesed sel teemal veel ka Katriga,” sõnas IRL-i kommunikatsioonijuht Gerrit Mäesalu ja nentis, et rahvuslikul erakonnal on Narvas tõepoolest positsioon keerulisem, ent IRL seda väljakutset ei karda ning Narvas kandideeritakse kindlasti.