Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kirjutas Eesti Ekspressis: "Olen üks vähestest Eesti poliitikutest, kes arvab ka praegu ja ütleb avalikult välja, et uue Eesti-Vene piirilepingu sõlmimine sellisel kujul ei ole mõistlik ega vasta Eesti huvidele. Kindlasti riputatakse mulle nüüd kaela rahvusliku ullikese silt, kes sisepoliitilistest eesmärkidest tulenevalt soovib piirileppe sõlmimist nurjata. Tunnistan, et juba 2005. aastal toetasin Riigikogu liikmena preambuli lisamist lepingusse lootuses, et piirileping sellise piiri kulgemisega jääb sõlmimata. Ma ei olnud oma mõtetega üksi, mõnigi teine Riigikogu liige lähtus preambuli toetamisel samast lootusest. Vaatamata preambuli lisamisele hääletasid neli tolleaegset Isamaliidu liiget – Tõnis Lukas, Andres Herkel, Peeter Tulviste ja mina – piirilepingu ratifitseerimisele vastu. Venemaa käitumine oli ettearvatav ja uut piirilepingut pole tänaseni."

Delfi andmetel pole Seeder erakonnas ainus, kelle seisukoht on sama resoluutne ja kes näitaks Venemaale oluliselt rohkem meie rahvuslikku selgroogu.

Uurides IRList, et kuidas on piirileppe küsimuses jõujooned erakonna sees, saab partei suhtekorraldajalt mitmeti tõlgendatava vastuse: "IRL-i eestseisuse seisukoht on, et IRL toetab konsultatsioonide positsiooni. Lähtutakse õigusliku järjepidevuse seisust, kokku lepitakse vaid tehniline piiri kulgemine. Leping ei reguleeri ühtegi muud punkti ja kõik see, mis puudutab Tartu Rahulepingut, jääb kehtima. IRL toetab Eesti-Vene riigipiiri õiguslikku määratlemist tehnilise leppe alusel."