IRL teeb oma kandidaadid ministrikohtadele teatavaks täna õhtul.

Kinnitamata andmetel läheb seekord valitsusse kaitseministriks erakonna esimees Mart Laar, kes enda sõnul on oma otsuse juba langetanud, kuid avalikustab selle tänasel volikogu istungil.

Uues valitsuses saaks praegusest kaitseministrist Jaak Aaviksoost haridusminister. Praegune haridusjuht Tõnis Lukas läheks ilmselt aga riigikokku.

Siseministri kohale oodatav kandidaat on IRLi peasekretär Ken-Marti Vaher, kes vahetaks välja Marko Pomerantsi.

Oma kohal jätkaks majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Veel pole ka teada, kas keegi vahetab välja regionaalminister Siim- Valmar Kiisleri ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi.

Ministrikohtade jaotus võimuliidus ei muutunud

Ministrikohtade jaotus uues valitsuses võrreldes senisega ei muutu. 13 kohast seitse on Reformierakonnal ja kuus IRLil.

Koalitsioonipartneri Reformierakonna ministrikandidaadid on: peaminister Andrus Ansip, rahandusminister Jürgen Ligi, välisminister Urmas Paet, justiitsminister Kristen Michal, keskkonnaminister Keit Pentus, sotsiaalminister Hanno Pevkur, kultuuriminister Rein Lang.

Reformierakond soovib näha riigikogu esimese aseesimehe kohal Laine Jänest, majanduskomisjoni esimehena Kaja Kallast, kultuurikomisjoni esimehena Urmas Klaasi, Euroopa Liidu asjade komisjoni juhina Taavi Rõivast, põhiseaduskomisjoni esimehena Rait Marustet, julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehena Peep Aru ja riigikaitsekomisjoni esimehena Mati Raidmad.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe kandidaat on Jaanus Tamkivi, aseesimeeste kandidaadid on Remo Holsmer ja Valdo Randpere.