„Tallinna maksumaksja raha eest väljaantav ajaleht peab olema linlaste huvides ning on täiesti lubamatu, et linna raha kasutatakse järjekordse Kremli-meelse propaganda edastamiseks,“ ütles IRLi fraktsiooni liige Tarmo Kruusimäe.

„Stolitsa peatoimetaja väited, nagu oleks Krimmi Venemaaga ühendamine Venemaa riiklike huve õigustatud ning Euroopal puuduks õigus toppida oma nina Ukrainas toimuvasse on justkui maha kirjutatud Putini propagandaõpikust,“ tõdes volinik.

„Eelnõuga anname keskerakondlikule linnavalitsusele taaskord võimaluse näidata, et Tallinnat juhitakse Eesti, mitte Venemaa huvides,“ ütles volinik. „Olukorras, kus linnavalitsuse häälekandja on otsustanud asuda toetama agressiooni ning okupeerimist, saab olla ainus lahendus ajaleht sulgeda.“

Delfi kirjutas täna, et Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin on mitmes lehes järjest avaldanud artikleid, milles toetab Venemaa tegevust Ukrainas.

Kuigi Kruusimäe sõnul võib viimaste sündmuste valguses olla kindel, et Kremli-meelne meedia on Keskerakonnale pigem meeltmööda ning selles probleemi ei nähta, lubab IRLi saadik, et tema ning kogu fraktsioon jätkab tegevust selle nimel, et Tallinnat valitsetaks Tallinna ning Eesti huvides.