Väli ütles intervjuus Postimehele, et eestlased Iraagis on loomulikult rusutud, sest nad kaotasid väga hea kamraadi. “Praegu tegelevad mehed oma kõige igapäevasemate toimingutega — varustuse hooldusega.”

“Millal nad tagasi patrulli lähevad, on raske öelda,” sõnas Väli. “Väga palju sõltub sellest, kuidas mehed ennast tunnevad.”

“Olen kuulnud üksikute lapspoliitikute arvamust, et võib-olla oleks vaja Eesti üksus Iraagis paigutada sellisesse kohta, kus ei ole ohtu,” lausus Väli. “Teate, see oleks sama võimalik kui leida Eestis koht, kus ei saja lund.” Arre Illenzeeri tapnud ning kaht Eesti kaitseväelast raskelt ja kolme kergemalt vigastanud pommirünnaku korraldajaid pole tabatud. “Kahetsusväärne on see, et enamikul juhtudel polegi neid võimalik tabada,” sõnas Väli. “Kuid tean, et koalitsioon tegutseb väga aktiivselt, selgitamaks, kes võisid olla selle rünnaku taga.”

Väli sõnul on igal sõduril võimalik teenistuse jätkamisest loobuda. “Võin kirjutada admiral Kõutsile [kaitseväe juhatajale] kirja, milles ütlen, et olen argpüks ega julge Iraaki tagasi minna. Võin seda teha, aga ma ei tee seda kunagi.”