Kergejalaväerühm on viimasel kuul osalenud kolmeteistkümnes erineva kestvusega läbiotsimis- ja luureoperatsioonis ning teostanud kolm patrulli. Samuti on Eesti kaitseväelased osalenud eskortimisel, julgestamisel ja teostanud objekti valvet, teatas kaitsejõudude peastaap.

34-liikmeline kergejalaväerühm ESTPLA-11 on ette valmistatud läbi viima jalgsi- ning motoriseeritud patrullimisi, läbiotsimisi, konvoide saatmist ja objektide valvet.

Eesti kaitseväelased viivad läbi operatsioone koostöös Ameerika Ühendriikide ja teiste koalitsiooniüksuste ning Iraagi julgeolekujõududega.

ESTPLA-11 ülem on kapten Sergei Guselnikov.

ESTPLA-11 alustas kuuekuulist teenistust Iraagis selle aasta juunis.

Rahvusvahelise koalitsiooni koosseisus teenib Iraagis 34-meheline kergejalaväerühm ESTPLA-11 ja kolm staabiohvitseri rahvusvahelise korpuse (Multinational Corps-Iraq, MNC-i) staabis. Eesti kontingendi vanem Iraagis on NATO treeningmissiooni staabiülema asetäitjana teeniv kolonel Aarne Ermus.

Riigikogu otsusega osaleb Eesti kaitsevägi rahvusvaheliste koalitsioonivägede koosseisus operatsioonis Iraagi vabadus kuni 2005. aasta lõpuni.