Varem oli analoogseid kokkusaamisi korraldatud Tallinnas, Lõuna-Eestis, Virumaal, Lääne-Eestis ja saartel, kirjutab Pärnu Postimees.

Pereliikmetele oli palutud esinema 23. juunil Iraagist pooleaastaselt missioonilt saabunud Jõgevamaa noormehe Ardo Alasi.

Alas rääkis, et kuumus, mis Iraagis võib ulatuda 80 kraadini, on algul küll harjumatu, aga sellega kohaneb kiiresti. Süüa saab rikkalikult, juua samuti.

Alas sõnul ei tulnud temal oma missioonil kordagi tõsist hirmu tunda. Tema hinnangul võiks olukorda Iraagis võrrelda Eesti eluga, kus samuti näiteks liikluses hukkub inimesi.

Alas suhtles kodustega pidevalt interneti teel, samuti helistas. “Ema tundus telefonis suht rahulik, ta oli alati rõõmus, kui ma helistasin talle. Sai ikka pikalt räägitud.”

Iraagis teeniva Märten Juursalu ema Elo Juursalu ütles, et kuuldes poja otsusest Iraaki teenima minna, oli ta alguses masenduses ja nuttis palju.

“Praegu selgub ja poja kirjadest samuti, et ega see asi seal nii hull ole, vahel võib olla isegi igav,” rääkis Juursalu.