Bogdanos osutab intervjuus Eesti Päevalehele, et šiiidi relvarühmitused Iraagis ja al-Qaida Iraagis kasutavad antiikesemeid oma tegevuse rahastamiseks.

„Trend, mida me näeme, on marsruutide kohandumine vastavalt oludele ja see on miskit, mille osas ka Baltimaad peavad olema väga ettevaatlikud ning valvel.”

Ta kinnitab, et transiit liigub praegu Baltimaade poole. „Kuna teil on olemas sadamad. Ma ei taha praegu muidugi öelda, et taevas kukub alla ja olla sellega hävingu ettekuulutaja. Kuid iga Balti riik peab olema teadlik sellest, et ta võib muutuda transiidipunktiks. Baltimaad on osa transiidilülist. Ma ei väida, et see siin juhtub ning kindlasti ei ole siin lõpp-punkt. Kuid tundub, et olete muutumas transiidipunktiks, ennekõike Venemaalt tulevate saadetiste osas,” räägib Bogdanos.

„Meil on näiteks üks juhtum, kus me teame, et esemed lahkusid Venemaalt ja saabusid esmalt Londonisse ja seejärel New Yorki. Me pole veel välja selgitanud, kuidas nad liikusid Venemaalt Londonisse. Kuid teame, et see polnud läbi Šveitsi, mis on sellise transiidi puhul tavaline. Seega, kui vaadata kaarti, on võimalused väga piiratud, kuna selleks peab olemas olema sadam, meresadam.”