Eriti tõusev trend selles vallas on parkimiskaartide kopeerimine, rääkis anonüümsust palunud kontrolör Delfile. Selle skeemi kohaselt väljastab sotsiaalamet autentse parkimiskaardi, mida siis kopeeritakse ning kiletatakse ja erinevate võtetega muudetakse kaarti nii, et esimesel vaatlusel tundub tegemist olevat täiesti kehtiva kaardiga. "Näiteks hologrammi tõepärasemaks muutmiseks kasutatakse läbipaistvat naiste küünelakki," kirjeldas ta.

Tihti kasutatakse parkimiskaartide pettuses ka aegunud kaarte, mille kuupäevi on muudetud. Samuti pole harv juhus, kui parkimiskaart ise on täiesti korrektne, ent sellel puudub tempel, pilt või muud kohustuslikud andmed.

Seda, kas Tallinnas väljastatud parkimiskaart on võltsing või mitte, on kogenud kontrolöri sõnul kerge kindlaks teha vaid mobiilse päringuga. Probleemiks on mujal väljastatud parkimiskaardid, mis ei kajastu kontrolöride kasutatavas andmebaasis.

Autentseid puudega isiku parkimiskaarte väljastatakse kohalike omavalitsuste poolt sotsiaalministri kehtestatud korras. Tallinna transpordiamet, kes korraldab parkimist Tallinna linnas, aktsepteerib Euroopa liikmesriikide poolt väljastatud puudega isikute parkimiskaarte. Kui tekib kahtlusi puudega isiku parkimiskaardi kehtivuse kohta, siis pöördutakse kaardi väljastanud asutuse poole nii Eestis kui ka välisriigis.

Nii Tallinna transpordiameti lepingupartner Ühisteenused, kes kontrollib tasulisel parkimisalal parkimistasu maksmist, kui ka munitsipaalpolitsei parkimisjärelevalve, kes kontrollib liiklusseaduse nõuete täitmist parkimisel, peavad jälgima, kas tegu on ikka kehtiva puudega isiku parkimiskaardiga, kas see on originaal jne.