Vajalikust summast 3000 krooni andis Den za Dnjom, ülejäänud raha kogutakse Eesti Loomakaitse Seltsi kontole, kirjutab nädalaleht.

10. detsembri õhtul läks pensionär Anatoli Laskov oma kääbuspinšeri Tommiga jalutuskäigule. Tänaval tuli ootamatult kaelarihm kaelast ära ning koer jooksis minema. “Kuulsin, et ta haugub kuskil kõnniteel, mida mööda läks üks paar. Seejärel nägin, kuidas tänavavalguses välgatas metallkepp ning Tommi jäi vait.” Kui pensionär sündmuspaigale jõudis, nägi ta oma koera verelombis lamamas.

Loomaarsti tehtud röntgen näitas, et koeral on tõsiselt vigastatud viis kaelalüli. Tõenäoliselt üks lüli ots isegi torgib närvi, seepärast vaatab koer vaid paremale ning ulub vahetpidamata. Iga päev teeb omanik talle seitse unerohusüsti, kuid see eriti ei aita. Loomaarstid soovitavad teha talle operatsiooni, milleks on vaja üle 10 000 krooni, kuid kõik vabad vahendid on kulutatud süstidele (1 süst maksab vähemalt 50 krooni). “Meile anti vaid kolm kuud. Kui selle aja jooksul koer ei parene, siis oleme sunnitud teda uinutama. Võimalik, et see on humaanne, kuid minu käsi ei tõuse…” rääkis Laskovi tütar Svetlana.

Koera lööjaks osutus 31-aastane Vladislav Jakovlev — korralik kahe tütrega pereisa. Tema ei tunnistanud ennast süüdi, sest oma sõnul ta vaid kaitses ennast ründava koera eest. Koerast on tal kahju, kuid koeraomaniku suhtes on ta pehmelt öeldes väga kriitiline.

Annetada raha Tommi operatsiooni tarvis võib Eesti Loomakaitse Seltsi kontole 10220023863010 märkega “Tommile ning teistele koertele abiks”. Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite projektijuht Heiki Valner hoiatab kelmide eest, kes proovivad koguda raha Laskovi pere “sugulaste” nimel.

“Olge valvsad ning ärge raisake raha. Kui seltsi kontole kogutud summa ületab Tommi operatsiooniks vajalikud kulud, siis kulutatakse raha teiste hätta sattunud koerte vajadusteks.”