Lihasnõrkushaigust põdev 80protsendilise töövõimetusega raske puudega pärnulanna Ivi Kivilo avastas kolmapäeval Port Artur 2 apteeki ja toidupoodi minnes, et niigi puupüsti täis kaubamaja parklas seisab invamärgita auto invakohal, kirjutab Pärnu Postimees.

Naine pöördus valesti parkija korrale kutsumiseks Pärnu munitsipaalpolitsei poole, kes saabus juba mõne minuti pärast. “Minu arvates käitus munitsipaalpolitseinik väga professionaalselt,” lausus Kivilo. “Ta parkis oma auto vales kohas parkiva sõiduki taha, lülitas masinal ohutuled sisse ja asus fotografeerima ning protokolli koostama.”

Naise teatel jäi küllalt ruumi selleks, et teised parklas olevad autod munitsipaalpolitsei Mercedes-tüüpi bussist mööda pääseksid.

Et naine jäi kohapeale asja uudistama, palus munitsipaalpolitseinik naise protokolli koostamiseks politseibussi. Kivilo sai vaevalt bussi istuda, kui ootamatult kisti lahti bussi juhipoolne uks ja keegi mees röögatas: “Mis siin toimub?”

“Mees karjus närviliselt munitsipaalpolitseinikule, mis ummikut ta seal tekitab. Mida munitsipaalpolitseinik endast õige mõtlevat? Tema olevat Pärnu linnavolikogu liige ja tal olevat täielik õigus munitsipaalpolitseinikku korrale kutsuda,” kirjeldas Kivilo. “Kuigi munitsipaalpolitseinik üritas end kaitsta, karjus mees, et teda ei huvita, mida politseinik seal teeb, sest kogu liiklus on kinni pandud. Otsisin abi ja siis sain linna esindaja pärast sellise šoki osaliseks.”

Et naine polnud karjuja isikus sada protsenti kindel, käis ta eile hommikul toimetuses ja tuvastas foto järgi karjujana volikogu esimehe Ahti Kõo.

Munitsipaalpolitseinik, kes seoses kirjeldatud looga oma nime lehte ei soovinud, kinnitas intsidenti.

Pärnu volikogu esimees Ahti Kõo kommenteeris, et mingit karjumist parklas ei olnud ja ta kutsunud viisakaid sõnu kasutades vaid munitsipaalpolitseinikku korrale, sest too sulges oma bussi parkides parklas liikluse.

Volikogu esimees selgitas, et juhtus asjale peale, sest sõitis samal ajal autoga parklast välja. “Läbi sealt pääses, aga kitsas oli, nii et pidin riskima,” rääkis Kõo. “Aga mina parkisin oma auto eemale ja tulin tagasi jalgsi, mitte ei sulgenud liiklust.”

Kõo arvas, et niisugust olukorda nähes on iga linnakodaniku kohus sekkuda, ja seda ta tegi. “Usun, et ka munitsipaalpolitseinik sai lõpuks oma eksimusest aru,” ütles Kõo.