"Komisjon annab oma otsusest ise teada," ütles BNS-ile keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kaarel Kuusk. "Mõne teema puhul on otsuseni jõudmiseks kulunud ka mitu istungit. Kuidas see antud juhtumi puhul kujuneb, meie ennustada ei oska," lisas ta.

Interpolist lahus olev sõltumatu erinevate riikide esindajatest koosnev komisjon CCF (Commission for the Control of Interpol`s Files) pidi Eesti ametkondade palvel arutama Krossi küsimust eile, kuid täna pärastlõunal rippus piraatluse korraldamises kahtlustatud Krossi tagaotsimiskuulutus endiselt Interpoli internetilehel.

Keskkriminaalpolitsei kriminaalteabe büroo juhi asetäitja Reijo Valgjärv on öelnud, et siinsed ametkonnad ei saa sõltumatu komisjoni töösse sekkuda ega selle töökorraldust kommenteerida. Tema sõnul on asjassepuutuvad ametkonnad palunud komisjonil Krossi küsimus uuesti läbi vaadata. "Komisjonil on korralised istungid, mille käigus arutatakse erinevaid kaebusi, taotlusi või küsimusi seoses isikuandmete töötlemisega riikide poolt Interpoli infosüsteemis," lausus Valgjärv.

Krossi tagaotsimiskuulutus ilmus Interpoli internetilehele möödunud aasta 18. oktoobril vahetult enne kohalike volikogude valimisi.

Et Kross oli Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapeakandidaat, kutsus erakond kohe kokku pressikonverentsi, kus Kross ja erinevad IRL-i juhtpoliitikud kinnitasid end uskuvat Krossi süütust. IRL-i juht ja kaitseminister Urmas Reinsalu ning IRL-i siseminister Ken-Marti Vaher märkisid, et Interpoli on pelgalt kuulutusetulp ja Krossi-kuulutuse riputas sinna Vene Föderatsioon.

IRL-i poliitikud viitasid pressikonverentsil, et Venemaa võis seda teha Keskerakonna palvel, kes soovis Krossi enne valimisi kompromiteerida, ning siseminister Vaher avaldas valmisolekut minna koheselt Prantsusmaale Interpoli peakorterisse asja klaarima.