“E-valimiste võltsimise süüdistus on küüniline katse mõjutada omaenda partei valijaid eelistama pabervalimisi, et siis saaks aasta lõpus jälle vaenu õhutada,” ütles MTÜ Eesti Interneti Kogukond juhatuse aseesimees Elver Loho MTÜ pressiteates. “Savisaar ei esitanud oma jutus ühtegi tõendit, mis viitaks vettpidavalt e-valimiste võltsimisele.”

Juhatuse esimehe Saskia Kiiseli arvates ei ole sobilik seada kahtluse alla riigi toimimise aluspõhimõtteid ilma selleks tõendeid omamata. “Võltsimise tõendite olemasolul tuleks pöörduda vastavate õiguskaitseorganite poole. Pelgad süüdistused sellise suurpartei juhilt mõne hääle võitmiseks on mannetud,” ütles ta.

Juhatuse liikme Joosep Taluväli sõnul oleks süsteemisisesel vilemehel üsna lihtne lekitada piisavalt vettpidavaid andmeid, mis viitaksid e-valimiste tulemuste võltsimisele, juhul kui see tõesti nõnda toimub.

“Hetkel pole midagi võltsimist tõendavat avalikkusele näidatud, seega ootaks tõendeid, mitte poliitiretoorikat,” ütles ta. “Kui keegi omab vastavaid tõendusmaterjale, siis peame lootma, et nad siiski täidavad oma kodanikukohust ja pöörduvad politseiorganite, mitte Keskerakonna poole.”

MTÜ Eesti Interneti Kogukond kutsub üles kõiki infotehnoloogia eksperte ise tutvuma e-valimiste korralduse siseeluga. Kodanikepoolset e-valimiste järelevalvet organiseeritakse Facebooki vastavas grupis tuntud Eesti arvutiteadlase Tanel Tammeti ja teiste teemast huvitatute toel. Projektiga liitumiseks külastage: https://www.facebook.com/evalimised