Trumpkaart on Kaja Kallase juhitava Reformierakonna käes. Neil on riigikogus selge ülekaal ja valikuruumi läbirääkimisteks teiste parteidega.

Praegu paistab üsna võimalik kooslus: Reformierakond, Isamaa ja sotsid. Neil oleks kokku 57 häält (ametlikult 56, aga sotsid saavad arvestada Raimond Kaljulaidiga).

Reformierakond ja EKRE saaks kokku 53 kohta, ent kahe partei omavahelised suhted on pehmelt öeldes jahedad. Teoorias võiks Reformierakond tagala kindlustamiseks üritada kaasata sellesse koalitsiooni ka Isamaa, mis teeks kokku 65 kohta, ent seal oleks veelgi keerukam suuremates küsimustes üksmeelt leida.

Reformierakonna järel on suuruselt teine erakond riigikogus Keskerakond. Kui kaks juhtparteid valitsuse moodustaks, oleks neil 59 kohta.

Jüri Ratas teatas öösel, et paneb ameti maha. Vastuseks ajakirjanike küsimusele, kas Keskerakond soovib olla ka järgmises valitsuses, vastas Ratas: "Keskerakond arvestab selle võimalusega Eesti poliitikas olla nii opositsioonis kui koalitsioonis. Ma arvan, et täna öösel neid otsuseid ei tehta."