Integratsiooni Sihtasutus vahendas PHARE programmi ning Põhjamaade, Suurbritannia ja ÜRO integratsiooniprojekti keeleõppeks mõeldud rahasid, teatas sihtasutuse pressiesindaja neljapäeval BNS-ile.

Sihtasutus toetas intensiivse eesti keele õppe korraldamist, õppematerjalide muretsemist ja eestikeelset aineõpet kokku 1,2 miljoni krooni eest.

PHARE eesti keele õppe programm eraldas möödunud õppeaastal muukeelsete tudengite keeleõppeks kokku 761.336 krooni.

Raha said Tallinna pedagoogikaülikooli (TPÜ) eesti keele kui võõrkeele õppetool, TPÜ ajaloo õppetool, TPÜ keelekeskus, Eesti muusikaakadeemia, Tartu ülikooli (TÜ) eesti keele kui võõrkeele õppetool, TÜ keelekeskus, TÜ Narva kolledž, Virumaa kõrgkool ja Tartu õpetajate seminar.

Põhjamaade, Suurbritannia ja ÜRO integratsiooniprojekt toetas kokku 474.770 krooniga intensiivse eesti keele õppe korraldamist põllumajandusülikoolis, Eesti rakenduskunsti kolledžis ja Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonnas.

Keeleõppe intensiivkursuste eesmärk on tõsta muukeelsete tudengite eesti keele oskust tasemeni, mis võimaldaks neil jätkata oma õpinguid valitud erialal eesti keeles.

Nagu näitab Eesti kõrgkoolides läbi viidud tagasiside kontroll, on muukeelsete üliõpilaste keeleoskus üsna ebaühtlane.

Parimaks pidasid tudengid neid projekte, kus oli võimalus kuulata erialaseid eestikeelseid loenguid ning korraldati ühisüritusi eestikeelsete tudengitega.

Sellest õppeaastast saavad Eesti kõrgkoolid muukeelsete üliõpilaste eesti keele õppe korraldamiseks taotleda toetust juba riigieelarvest haridusministeeriumi kaudu.