Kaja Kallas ei öelnud teisipäeval saates "Esimene stuudio", kellega ta soovib koalitsioonikõnelusi alustada, kuid kinnitas, et kui valitsuspartner oleks Keskerakond, siis vaatamata poliitilistele erimeelsustele ei oleks talle probleem Yana Toomiga koos valitsuses olla.

"Yana Toomiga meil on väga suured erimeelsused, näiteks kui olime Euroopa Parlamendis, aga samas me saime väga hästi ikkagi suheldud. Inimesena ta on tark inimene ja ma pean temast inimesena lugu. Ma ei leia, et see oleks ületamatu," sõnas Kallas saates.

2018. aasta aprillis ütles Kaja Kallas oma blogipostituses, et talle teeb haiget see, kuidas kolleeg Yana Toom Eestit Euroopa Parlamendi petitsioonide komitees esitleb.

Mullu septembrikuus kiskusid Yana ja Kaja tüli sotsiaalmeediaplatvormil Instagam, kus Kallas kritiseeris Keskerakonna esimeest ja Eesti peaministrit Jüri Ratast. "Eile esinesin Dubai liidritele. Huvitav oli, et neile esines ka president, aga mitte peaminister, sest kutsujatel oli kahtlus, kas peaministri inglise keel veab välja," kirjutas Kallas.

Toomi reaktsioon oli kriitiline. "Hea Kaja, ma ei usu oma silmi - peaminister on valimistel oponent, aga kas see saabki olema poleemika tase? Et just kui keelt ei valda? (Mis muideks ei vasta ka tõele) Lapsik."

2018. aasta oktoobrikuus oli Toomil ja Kallasel jälle kana kitkuda. ETV saates "Esimene stuudio" sõnas Yana Toom, et on pettunud Kaja Kallases, kes käitub Eestis teistmoodi kui Brüsselis.

Toona sõnas Toom, et Eesti poliitikas on erinevalt Euroopa Parlamendist toksilisem õhkkond, mille ilmekaks näiteks olevat Kaja Kallase muutumine inimesena.

"Me saime Kajaga Euroopa Parlamendis väga hästi läbi. Me istusime kõrvalruumides ja tegime koostööd. Aga nüüd ma loen lehest, et Kaja sõnul ajavat Yana Toom Kremli asja. Halloo, Kaja, kuidas sa nii ruttu unustasid, mis on poliitiline kultuur?!"