Teabekeskus, mis on kaitsepolitsei aastaraamatus aastaid mainitud kui Vene saatkonna ja Eestile vaenulike jõududega koostööd tegev organisatsioon, küsis Euroopa Nõukogu rahastavast Euroopa pagulaste fondist projektitoetust 2004 aastal, kirjutab Eesti Päevaleht.

1. juulist 2004 kuni 31. juunini 2005 kestnud projekti eesmärk oli osutada tasuta õigusabi varjupaigataotlejatele ning pagulastele. Nagu selgus lõpp-aruandest, osutati projekti rakendamise käigus individuaalseid konsultatsioone 20 isikule, valmistati ette kümme kohtukaebust ning esindati kuut inimest kohtus.

Lisaks avalikustati teabekeskuse veebilehel varjupaigataotlejatele mõeldud info eesti-, inglise-, vene-, türgi ja dari keeles ning avaldati mõned artiklid ajalehtedes.

Euroraha toel teostatud projekt oli selle juhtide meelest edukas, kuid kahjuks oli toetuse saajal probleeme projekti dokumentatsiooni koostamise ja aruandlusega. Kui sotsiaalministeeriumi kaudu jõudis toetusrahana teabekeskuseni 53 394 krooni ja 20 senti, siis audiitorkontrollist selgus, et osa kulusid pole põhjendatud ja neljandik rahast tuleks tagastada.

Kohus leidis, et MTÜ Inimõiguste Teabekeskus peab enam saadud raha tagastama.