"Moskvas asuvast Välismajanduspangast (Vnešekonombank – VEB) on Eesti pankade külmutatud korrespondentkontodelt kadunud 45 miljonit dollarit Eesti ettevõtete, keskpanga ja valitsuse raha. See suurvargus on kahtlemata Eesti ajaloo suurim. Nende sündmuste peaosatäitjad kuuluvad meie nn poliit- ja ärieliiti. Nad eelistavad vaikida, küsimustele nende sündmuste kohta ülbelt vastamata jätta. Aeg on nad kodanike ühisel jõul rääkima sundida. Seetõttu käivitame kampaania KIRI EUROVOLINIKULE!" kirjutas Kümmel.

Ta lisas ka küsimused, mille inimesed võiksid Kallase meiliaadressile saata.

KÜSIMUSED SIIM KALLASELE, EESTI PANGA ENDISELE PRESIDENDILE

Miks Eesti Pank ei läinud Moskvas asuva Välismajanduspanga (Vnešekonombank - VEB) vastu Eesti pankade korrespondentkontode külmutamise pärast rahvusvahelisse kohtusse või arbitraaži? Kas seda kaaluti ajal, kui Teie olite Eesti Panga president?

Miks Eesti Pank ei täitnud VEB-iga sõlmitud kokkulepet: „NLiidu Välismajanduspanga ja Eesti Panga vahel välisvaluutas laenude kustutamise korra kohta“, millega Eesti Pank võttis kohustuse garanteerida VEB-ist laenu võtnud Eesti ettevõtete võlgade tagasimaksed?

Pärast VEB-fondi moodustamist Riigikogu otsusega, pidi kuue kuu jooksul kokku tulema fondi võlausaldajate üldkoosolek, et valida juhatus. Miks Eesti Pank ei täitnud seda Riigikogu otsust?

Kui suurt vahendustasu pakkus Eesti Pank vahendajatele, kes pakkusid oma teeneid VEB-i korrespondentkontodelt külmutatud vahendite kättesaamisel?

Missuguseid komisjone Te silmas pidasite, kui väitsite intervjuus Kanal 2 Reporterile (5.10.2012), et VEB-fondiga seotud tehinguid on uurinud „lõputud komisjonid?“

Eesti Pank saatis 5.4.1995 VEB-i nende poolt soovitud andmed Vene ettevõtete kohta, kellel oli nõudeõigus külmutatud vahenditele VEB-i Eesti pankade korrespondentkontol. Venemaale saadetud kirjas oli nimekirja lisatud ka TSL International, kellele oli kirjutatud olematu nõudeõigus u 32 miljonile USA dollarile. Vahur Kraft on väitnud meediale, et ta talitas kõrgemal seisva organi korralduste alusel. Kas Teie andsite korralduse nende andmete saatmiseks Venemaale? Kui Teie ei andnud Eesti Panga presidendina sellist korraldust, siis kes seda veel teha võis?

Kas eespool mainitud kiri võiks Teie arvates olla võltsing?

Juba nimetatud Reporteri intervjuus seote Te VEB-is külmutatud korrespondentkontode probleemi nõudmisega osaleda Eesti Vabariigil endise NLiidu välisvõla kustutamisel. Kuidas on see võimalik, kui Venemaa kustutas viimase osa endise NLiidu välisvõlast 34 miljonit USA dollarit Londoni kreeditoride klubile 2009. aastal?

Erinevalt Teie versioonist räägivad kõik Venemaa poolelt Eesti Panka saabunud kirjad VEB-i temaatika kohta probleemi allikana endise NLiidu sisemisest välisvaluutavõlast. Missugune vahe on Teie arvates endise NLiidu välisvõlal ja sisemisel välisvaluutavõlal?

Kas Te Eesti Panga presidendina tegite midagi endise NLiidu sisemise välisvaluutavõla probleemi lahendamiseks Eesti poolt?