Normeti sõnul tuleb tänada Kultuurkapitali, et ta finantseerib teatrirahva maailmareise ning võimaldab näitlejatel käia tutvumas teiste maade kultuuriga.

Normet ütles ETV saates "Suvehommik", et tegelikult võiksid näitlejad ja lavastajad olla enese harimiseks mõeldud stipendiumide taotlemisel veelgi aktiivsemad. Kui muusik või kinoinimene saab teiste kultuuridega tutvuda ka plaadi või DVD abil, siis näitleja peab etendust vaatama sõitma koha peale.

"Näitleja peegeldab ühiskonda, selleks, et ta peegeldaks, peab ta saama aru, mida ta peegeldab, ta peab võrdlema enda ja teisi ühiskondi."

Kui näitleja käib Piccadillyl, Kuubas, Mauritiusel, siis pole see tulutu turismireis, midagi ladestub temasse, mis tuleb välja tema järgmistes töödes, kinnitas lavastaja Ingo Normet.

Ta lisas, et Kultuurkapitali 2008. aasta II jaotusega jagas näitekunsti sihtkapital üle 200 stipendiumi ning neist oli vaid kaheksa mõeldud kultuurireisideks. Seda on väga vähe, näitlejad peaksid olema rahataotlemisel palju aktiivsemad, tõdes Normet.