Rahvaerakonna Mõõdukad Tallinna piirkond esitas kolmapäeval oma kandidaatide nimekirja Tallinna valimiskomisjonile, teatas ETAle Mõõdukate meediakoordinaator Olari Koppel.

Tallinna piirkonna esimehe Mart Meri hinnangul on kandidaatide nimekiri esinduslik ning hõlmab paljude erinevate erialade spetsialiste, kellest paljudel on ka poliitilise töö kogemus nii riigi kui ka omavalitsuse tasandil. “Ühtekokku on nimekirjas ligi 110 kandidaati, neist 41 naist ja palju noori,” ütles Meri. “Pean reaalseks, et pärast valimisi võtab Tallinna volikogus koha sisse kümmekond Mõõdukate nimekirjas kandideerinut.”

Haabersti valimisringkonnas on Mõõdukatel üheksa kandidaati, kelle seas on endine rahvastikuminister ja teleajakirjanik Katrin Saks, Riigikogu liige, Eesti Olümpiakomitee asepresident ja kahekordne olümpiamedalivõitja vasaraheites Jüri Tamm, Riigikogu liige ja endine keskkonnaminister Vootele Hansen.

Kesklinnas juhib nimekirja Rahvaerakonna Mõõdukad esimees ja endine välisminister Toomas Hendrik Ilves. Talle järgnevad kunstnik Raivo Järvi ja Naiskoolituse Keskuse juhatuse esinaine Reet Laja. Kesklinnas kandideerib ka kirjanik Enn Vetemaa.

Kristiines kuuluvad nimekirja esikolmikusse teleajakirjanik ja meediaõppejõud, Tallinna linnavolikogu liige Hagi Šein, Riigikogu ja Tallinna linnavolikogu liige ning mitmete heategevusorganisatsioonide juht Liis Klaar ja Tallinna linnavolikogu liige, humorist Priit Aimla. Kristiine linnaosa valimisringkonna nimekirjas on ka näiteks meditsiiniõdede ametiühinguliider Inna Rahendi.

Lasnamäe 14 kandidaadiga nimekirja esinumber on välisministeeriumi kauaaegne kantsler, Eesti Vabariigi suursaadik Püha Tooli juures Indrek Tarand. Nimekirjas teisel kohal on teleajakirjanik Jelena Meleško.

Mustamäe nimekirja tipus on aidsiennetuskeskuse kauaaegne juht Nelli Kalikova, Riigikogu liige ja ametiühingutegelane Raivo Paavo ning Eesti jalgpalli eestvedaja Aivar Pohlak.

Nõmmel kandideerivad nimekirja eesotsas Riigikogu ja Tallinna linnavolikogu liige Mart Meri, sportlane Virge Naeris ning Euroopa Liidu Infosekretariaadi tegevjuht ja tuntud ajakirjanik Hannes Rumm. Teiste seas on nimekirjas ka Eesti Entsüklopeedia peatoimetaja Ülo Kaevats, Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomägi ning eurointegratsioonibüroo direktor ja endine majandusminister Henrik Hololei.

Pirita linnaosas on nimekirja eesotsas ajakirjanik ja näitleja Jüri Aarma, tema järel firma Remedia kommertsdirektor Sirje Potissepp ja näitleja Külli Palmsaar.

Põhja-Tallinnas on Mõõdukate esinumber erakonna aseesimees, endine sotsiaalminister Eiki Nestor. Talle järgnevad Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults ja endine linnaosa vanem Tõnu Heidov. Samuti kandideerivad Põhja-Tallinnas teiste seas filmikunstnik ja laulja Hardi Volmer ning ametiühingutegelane Tõnu Väät.

Mõõdukate Tallinna piirkonna juhatus kinnitab erakonna valimisplatvormi 27. augustil. Linnapeakandidaat selgub septembri jooksul.