Tarand ütles BNS-ile, et ta nõustus Keskerakonnaga presidendiks kandideerimise teemal kõnelusi pidama eelkõige seetõttu, et Eesti väärib kahe kandidaadiga valimisi.

Tarand rõhutas, et ta ei ole veel presidendikandidaat ja kõnelused Keskerakonnaga ei ole seni veel jutust kaugemale vormistunud. "Praegu ma ei ole presidendikandidaat. Kui ma selleks saan, siis ma hakkan tegelema selle rolliga," lausus Tarand.

Keskerakonna volikogu arutab Tarandi toetamist presidendikandidaadina laupäeval. Volikogule on esinema kutsutud ka Indrek Tarand.

Tarandi sõnul ei ole tal enne laupäeval toimuvat volikogu Keskerakonnaga mingeid kohtumisi plaanis. "Eks laupäeval paistab mis saab, kas Keskerakonna volikogu hääletab mu presidendikandidaadiks. Ausalt öeldes ma ei ole Keskerakonna protseduuridega väga kursis," sõnas ta.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas teisipäeval, et Keskerakond üritab Euroopa Parlamendi saadiku Indrek Tarandi kandidatuuri ülesseadmisega presidendivalimistel ületada lõhe parteide toetajaskonna ja erakondadesse mitteuskuvate inimeste vahel.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees Urmas Reinsalu ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Sven Mikser ütlesid teisipäeval BNS-ile, et nende hinnangul jääb selgusetuks, milline on Keskerakonna ja nende võimaliku presidendikandidaadi Indrek Tarandi poliitiliste vaadete ühisosa.

Riigikogu koguneb presidenti valima 29. augustil. SDE, Reformierakond ja IRL on teatanud, et toetavad Toomas Hendrik Ilvese tagasivalimist presidendiks teiseks ametiajaks. Kolmel erakonnal on parlamendis kokku 75 kohta. Presidendi valimiseks riigikogus on vaja vähemalt 68 saadiku toetust.

Oma nägemust kujunenud olukorrast jagas Indrek Tarand ka TV3 "Seitsmeste uudiste" stuudios.