"Väljasaatmisele järgneb väljasaatmine, see on vana diplomaatiline tava," ütles Tarand Eesti Moskva saatkonna kaitseatašee Toomas Peda väljasaatmist kommenteerides.

Tarand usub, et olukord normaliseerub varsti ja väljasaatmistel peale diplomaatilise žesti muid erilis tagajärgi pole. "Usun, et veel enne selle aasta lõppu on nii Tallinnas kui Moskvas kaitseatašeede kohad taas täidetud ning elu läheb edasi," ütles ta Delfile.

Venemaa-poolse reaktsiooni üle väljendas Tarand pigem oma rahulolu. "On tore, et Venemaa ei läinud oma imperialistlikus nostalgias üle hea maitse piiri ega sulgenud näiteks Eesti peakonsulaati Peterburis," leidis Tarand.

Seoses süüdistusega, mis on Venemaale esitatud topeltagent Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamisjuhtumiga Suurbritannias Salisbury linnas, saatis Eesti 26. märtsil välja Venemaa kaitseatašee. Venemaa vastas sellele eile Eesti kaitseatašee väljasaatmisega. Vene diplomaate on välja saatnud ka paljud Suurbritannia liitlased. Suurbritannia ise saatis välja 23 Venemaa diplomaati.