"Valitsusjuht võib alati tagasi astuda," ütles Tarand Delfile ja viitas põhiseaduslikule õigusele. Tema sõnul võib muidugi kutsuda uueks juhiks kelle iganes, kas partei seest või väljastpoolt, kuid parem oleks, kui uue valitsuse moodustamiseks räägitakse mandaat kodanikega läbi.

Hoopis kriitilisemalt oli Tarand aga Siim Kallase lahkumise suhtes Euroopa Komisjonist. Visata vedurijuhina rooliratas käest ja hüpata sõitvast rongist maha ei ole tema sõnul Euroopas aktsepteeritud.

Tarand meenutas, et selle koosseisu ajal on ainult Malta volinik välja vahetatud korruptsioonikahtluse tõttu, mis hiljem ei leidnud kinnitust.

Tarandi sõnul ei vaadata Euroopas hästi selle peale, kui Kallas lihtsalt oma töö pooleli jätab, et minna sooritama midagi koduriigis.

Tarand rõhutas, et kindlasti ei saa endine volinik kokku leppida, kes on järgmine volinik. Samuti tuleks silmas pidada Euroopa Parlamendi nõuet, et esitada tuleks rohkem kui üks kandidaat ja soovitavalt võiks üks neist olla ka naine. „Ei saa lihtsalt olla nii, et me vahetame nagu suusatajad teatepulka,“ sõnas.