Oma kõnes meenutas sotsiaaldemokraatide liider Jüri Ratase sõnu valitsuse ametisse astumisel: “Meie inimesed ei tohiks olla omavahel konfliktis. Me peame toetuma sellele, mis meid kõiki - Eestimaa inimesi- ühendab, mitte rõhuma erinevustele.” Hoolimata nendest ilusatest sõnadest on viimase ligi 14 kuu jooksul pea kõik läinud teisiti, sedastas ta erakonna pressiteenistuse vahendusel.

„Valitsuses ei mõelda mitte ühiskonna kui terviku peale, vaid kindlate sihtrühmade, väljamõeldud sõprade ja vaenlaste, oma eesmärkide ning oma erakonna kassa peale. Eesti on lõhki kistud, tervikut enam ei ole ja seda on teinud valitsus. Kui aasta tagasi olid naistearstid mõrvarid, siis nüüd maasikakasvatajad orjapidajad,“ rääkis Saar.

Valitsuse liikmed on Saare väitel otsinud vaenlasi ja näidanud näpuga muu emakeele ja usutunnistusega, teistsuguse seksuaalse orientatsiooniga inimeste, näitlejate, ülikooli õppejõudude, psühhiaatrilist abi vajavad noorte, ajakirjanike, riigiametnike, Soome valitsuse ja Euroopa Komisjoni, aga ka sotsiaaldemokraatide, liberaalide ning teiste suunas. „Väljamõeldud vaenlastega võitlemine võib ju koondada mõne partei selja taha segadusse aetud või Eesti arengutes pettunud inimesi, kuid Eesti rahvuslike huvide seisukohalt on oma inimestest ja meie liitlastest vaenlase kuju maalimine hukatuslik,“ lausus Saar.