Kuu aega tagasi saatis kampaaniate rahastamist kontrolliv komisjon (ERJK) kõikidele erakondadele kirja, kus palus täpsemaid andmeid 2011. aasta telekampaaniate kohta.

ERJK kirjale vastamise tähtajaks oli homne päev, SDE saatis Saare sõnul komisjonile vastuse koos täiendava infoga eile. "Kuna siiani oli tähelepanu all teleeetri aja eest makstud summad, mitte teleklippide tootmiskulu, jäi see kulurida tähelepanuta. Hea, et ERJK võttis ka selle osa kampaaniakuludest analüüsida," oli Saar rahul.

Saare sõnul võrdles SDE kõigile erakondadele saadetud ERJK kirjale vastamiseks veelkord erakonna aastaaruannet ja 2011 aasta riigikogu valimiste kampaaniaaruannet. "Selgus, et üks teleklippide eest tasutud arve summas 41 692,07 eurot on korralikult makstud ja kajastatud erakonna aastaaruandes ning mujal raamatupidamises üldise reklaamkuluna, kuid ei ole kantud kampaaniaaruandesse. Eksituse põhjuseks oli kampaaniaaruande käsitsi koostamine, kus dubleerimise käigus oli kõnealune arve jäänud kampaaniakulude aruandes kajastamata," selgitas Saar.

"Olles selle avastanud, teavitasime eile ka ERJKd ja edastasime korrigeeritud kampaaniaaruande, nagu seadus ette näeb. Lisaks andsime kohe asjast ka avalikkusele teada," lisas Saar.

Saar kinnitas, et peale täiendavat 2011. aasta kampaaniakulude aruande ning majandusaasta aruande võrdlemist ja kontrolli võivad sotsiaaldemokraadid olla kindlad, et kõik arved on nüüd kampaaniakulude aruandes ka kajastatud.