Saar tõi välja, et kui me vaatame eelmiste riigikogu valimiste eelset aega, siis 2010. aasta detsembris oli Emori uuringu järgi Reformierakonna reiting 36  ja SDE toetus 13 protsenti. Valimiste päevaks oli Reformierakonna populaarsus kukkunud 7 protsenti ja meie oma tõusnud 4 protsenti.

"Valijate toetust, eriti nende valijate, kellel praeguseks ei ole kindlat eelistust välja kujunenud, mõjutab aktiivne valimiskampaania väga oluliselt. Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei ole oma reklaamikampaaniat veel alustanud ja ka valimisdebatid ei ole startinud. Küsitluses väljendavad inimesed sümpaatiat erakonna kaubamärgile, valimistel antakse hääl konkreetsele inimesele," ütles Saar Eesti Päevalehe tellitud uuringu tulemusi kommenteerides Delfile.

Saar lisas, et sotsiaaldemokraadid lähevad valimistele vastu töiselt ja ambitsioonikalt ning ootavad kõigi aegade parimat valimistulemust.

Eesti Päevalehe palvel uuris Turu-uuringute AS 1004 inimeselt kolme kuu jooksul, keda nad riigikogu valimistel eelistaksid. Kui valimised toimuksid sel pühapäeval, jääksid Keskerakond ja Reformierakond täpselt viiki, sest mõlemate poolt hääletaks 16 protsenti Eesti elanikke.

Kolmanda koha saaksid uuringu kohaselt sotsid, kelle poolt hääletaks 12 protsenti küsitletuid, ja parlamendierakondadest saaks vähim hääli IRL – 9 protsenti. Tulemusi tõlgendades tuleb aga olla ettevaatlik, sest kokku jagavad need erakonnad ainult veidi üle poolte häälte.