"Paremal tiival on meie koalitsioonipartner Reformierakond võtnud IRLilt oluliselt toetust ära," tõdes Saar ja lisas, et kõik teised muutused on statistilise vea piires.

Teine märkimisväärne seik on Saare sõnul see, et juba teist kuud järjest on valitsusliit oluliselt suurema toetusega kui opositsioonierakonnad.

Sotside poolt vaadates ei ole Saare sõnul olnud aga varem sellist olukorda, et vahetult enne valimisi oleks nende toetus olnud nii kõrge kui praegu.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Reformierakonnale oma hääle 29 protsenti valijatest. Populaarsuselt teisel kohal on teine valitsuspartei Sotsiaaldemokraatlik Erakond 27-protsendilise toetusega.

Keskerakonda toetas mais 24 protsenti vastanutest, mis on 2 protsendipunkti võrra parem tulemus kui aprillis. IRL-il oli toetajaid 15 protsenti, mis on 4 protsendipunkti võrra vähem kui aprillis.

Saar ütles, et kindlasti ei maksa erakondade toetajatel lasta ennast uinutada sellest, mis reitingud näitavad, arvata, et kõik on juba otsustatud ja jääda 25. mail koju, vaid tuleb minna valima, sest seekordsetel Euroopa Parlamendi valimistel on tema sõnul palju kaalu.