"Jürgen Ligi käitub alatult, kui süüdistab Ardo Ojasalu seoses VEB fondiga. Kui Ligil on sisulisi etteheiteid SA VEB nõukogu asjaajamise ja otsuste suhtes, siis tuleks tal hoopis antud nõukogu liikmed tagasi kutsuda," rääkis Saar Delfile.

Saare sõnul jääb talle mulje, et Ligi püüab võimalikult segaseks ajada kõike, mis puudutab tema koduerakonna loojate tegevust VEB fondi algusaastatel. "Toona tekitati võltsimiste abil olukord, kus kümned miljonid riigi ja eraettevõtete Venemaa pangas hoitud rublad ning dollarid kanditi tundmatule Vene päritolu firmale," sõnas Saar.

Saar usub, et Reformierakonda ja Jürgen Ligi ärritab see, et Ojasalu on ERJK esimehena küsinud muuhulgas selgitusi ka Reformierakonna segase päritoluga raha kohta.

"Rahandusministri väärastunud arusaamu kajastab ka tema "armulik" kommentaar, et „olen Ojasalu hoidnud ametis neli aastat, tegemata küsimust tema sotsiaaldemokraatlikust kuuluvusest.“ Justnagu oleks kellegi kuulumine mujale, kui Reformierakonda iseenesest riigivaenulik. Järjest saab kinnitust tunne, et Ligi usub, et ta on asendamatu ja et tema ongi Eesti riik," ütles Saar.

Rahandusminister Jürgen Ligi vabastas eile Eesti Loto nõukogu kohalt sotsiaaldemokraat Ardo Ojasalu. „Ardo Ojasalu erakondlik kuuluvus ei ole mind seganud üle nelja aasta, ega sega endiselt, aga segama on hakanud erapoolikus eetilistes valikutes,“ ütles minister Ligi Delfile.

Rahandusminister viitas VEB fondi sertifikaatide müümisele ja Eesti Elektronpostilt sooduslaenu saamisele.

„Mul on raske uskuda, et Ojasalu ei märka oma erakonnakaaslaselt ilma konkursita riigi tellimuse saamise sobimatust või riigifirmalt erakonnakaaslase otsusel sooduslaenu saamise tavatust ja reeglitevastasust,“ põhjendas Ligi Ojasalu tagasikutsumist.