"Sotsiaaldemokraatia põhiolemus on otsida ühiskonnas tasakaalu. Märgata ja hoolida kõigist ühiskonnaliikmetest. Toetada neid, kes vajavad ning kaitsta neid, keda rünnatakse," kirjutas Saar.

Ta lisas: "Eesti edu ei peitu selles, et õigesti valida, kas edukalt saaks tegutseda start-up või põllumees, end vabalt väljendada räppar või laulukoor, kas head haridust saab Harju-või Võrumaal. Vastupidi- sotsiaaldemokraadid seisavad selle eest, et meie vahel oleks vähem “või” ja rohkem “ja”. Vähem olukordi, kus ühe heaolu vastandub teisele ja rohkem neid, kus kõigi heaolu kasvab."

Saare sõnul on sellist mõtteviisi on Eestile vaja, eriti tänases kiiresti muutuvas, tihti segases ja vastuoludest tulvil maailmas.

"Vahel võib üksi õnnestuda, sagedasti aga vaid üheskoos. Eduks poliitikas on vaja sageli õnnestuda. Ma tean, et meil on väga head inimesed ja mul oleks suur rõõm koos nendega esimehe rollis meie erakonda ehitada. Ikka selleks, et Eesti ja maailm oleksid sõbralikud paigad," sõnas ta.

SDE esimees Jevgeni Ossinovski teatas aprilli lõpus erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et ei kandideeri järgmiseks ametiajaks.

Seni on oma kandideerimissoovi kinnitanud Lauri Läänemets. SDE naiskogu toetab kandidaatidena Riina Sikkutit ja Katri Raiki.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna üldkogu valib uue esimehe 9. juunil Tartus.