Madras kohus esitas teatise sellise petitsiooni saamisest Tuticorinis asuvat Tharuvaikulam`i politseijaoskonda reedel, vahendab uudisteportaal Zeenews.

Politseile petitsiooni kohta teatise esitanud kohtunik R. Mala ütles, et teatisele tuleb vastata kahe nädala jooksul.

Petitsioonile alla kirjutanud laevakaitsjad kirjutavad, et nad on vabastatud kõigist süüdistustest juba tänavu suvel, seega nende vastu ei ole kaebusi. Siiski on nad pöördunud Tuticorini magistraalikohtusse, et saada tagasi oma passid, dokumendid ja muud isiklikud asjad, mille üürimisbüroo neilt ära võttis ja kohtule edastas. Kohus on aga seni nende avaldused tagasi lükanud väitega, et politsei kavatseb nende süütuks tunnistamise otsust apelleerida.

Laevameeskond, kuhu kuulub ka 14 eestlast, teatab petitsioonis, et nad on pidanud vanglas veetma kuus kuud, enne kui neid kautsjoni vastu vabastati. Mehed leiavad, et politsei-või kohtupoolne dokumentide kinni hoidmine on ebaõiglane ja inimõiguste vastane. Samuti teatavad laevakaitsjad, et dokumentide kinni hoidmine on pärssinud nende ja nende lähedaste eluolu ning teeb seda tulevikus veelgi enam.

Laev Seaman Guard Ohio sattus India vetesse mullu 11. oktoobril. Päev hiljem eskortis piirivalve laeva koos meeskonnaga Tuticorini sadamasse. 18. oktoobril vahistas kohus laeva 33 meeskonnaliiget. Kaks inimest jäeti esialgu laevale, et seal korda tagada, kuid ka nemad võeti päev hiljem vahi alla.

Laeva 25 piraadiküti hulgas on 14 eestlast, kuus britti, neli indialast ja üks ukrainlane. Tävavu 10. juulil langetas India Chennai kohtu kohtunik otsuse, milles leidis, et piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio kõigi meeskonnaliikmete suhtes esitatud süüdistustel illegaalses relvaveos ei ole alust.