"Jüri Ratase otsus kandideerida esimehe kohale ei näita ainuüksi tema enda soovi midagi muuta, vaid see näitab , et erakonnas on suur hulk liikmeid, kes on koondunud tema taha ja on koos temaga valmis muutusteks ja võtma vastutust," ütles Luigas Delfile.

"Jüri Ratase tulek erakonna esimehe kohale muudab erakonna avatumaks ja sidusamaks, loob erakonnas usaldusväärse õhkkonna ja annab usu jõuda tulevikus valitsusse, mida on erakonnale ja samuti Eesti riigile hädasti vaja," on Luigas veendunud.

Pea 15 aastat Keskerakonnas olnud Luigas arvab, et erakonna esimees ei tohi olla pealinna-keskne. "Nii erakonna esimees kui tulevased juhatuse liikmed peavad täpselt teadma, mis toimub ja kuidas käib käsi erakonna allorganisatsioonides Tallinnast 300 kilomeetri kaugusel, näiteks Võrumaal. Jüri Ratas on korduvalt külastanud ääremaade omavalitsusi ja erakonna osakondi ning olen kindel, et see hea ja ääretult vajalik tegevus tema puhul jätkub. See omakorda loob suurema usalduse ja sidususe erakonnas."

Luigase sõnul toob Edgar Savisaare jätkamine erakonnas kindlasti kaasa tugeva siseopositsiooni tekkimise, mis pole samas suurele erakonnale kaugeltki halb. "Siseopositsioon peaks suutma tekitada dialoogi erakonna sees, tugevdada sisekontrolli ja suurendada nõudlust parimate lahendite järele."