"Väidate, et olles sotsiaalmeedia klipis oma lapsega koos, rikun ma valimiseetikat. Ma ei nõustu sellega. Valimiskampaania eetiliste normide piirid on võimuerakondade kampaaniaatega juba ammu märksa kaugemale nihutatud. Olen leebe loomuga inimene ja valmis kristlasena teise põse keerama kui müksatakse või tegemist on kerge kõrvakiiluga. Aga Reformierakonna valimiskampaania psühho-manipulatsioonid (NATO hävitajate kasutamine teleklipis, maksumaksja raha eest kogu maa üleuputamine gigantse plakatitega) oli minu jaoks nagu hoop jalaga kõhtu. Olen võitleja; kui minuga nii käitutakse siis vastan sama "väärikalt"," rääkis Mürk Delfile.

"Minu sotsiaal-meedia klipi keskmes on isa suhe oma lapsega (traditsiooniline perekond). See on kujund, mis kannab endas sügavat sotsiaalset sõnumit," lisas Mürk.

Poliitiku sõnul on kooseluseadus tema arvates rahvale selge signaal, näitamaks neoliberaalset ja eestlase vaatepunkti ning elutunnet hävitavat suunda, mille valitsejad on valinud.

"See videoklipp ei ole rünnak homode vastu vaid kutsub poliitikuid üles sügavamalt järele mõtlema asjaolule, et kooseluseaduse vastuvõtmisega on riik asunud õõnestama Eesti rahva jaoks traditsioonilist perekonna mõistet ning eesti kultuuri fundamentaalset alust," rääkis Mürk.

Samas leiab aga EKRE Tartu esinumber, et eesti rahva püsimajäämiseks on hädatarvilik, et säiliks austus traditsiooniliste perekondlike väärtuste vastu.

Reformierakondlasest Tartu volikogulase Mihkel Leesi ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Tartu esinumbri Imre Mürgi vahel tekkis pühapäeval Facebookis terav vastasseis, kui Lees heitis Mürgile ette, et viimane rakendas omaenda lapse valimisvankri ette.

Sõnelus sai alguse postitusest, mille Lees tegi oma Facebooki kontole.

"Mul kihvatab midagi sees iga kord, kui mõni poliitik oma lapse valimisvankri ette topib. See on aga täiesti uus tase," kirjutas Lees (siin ja edaspidi muutmata kujul - toim.), viidates Mürgi kooseluseadust puudutavale reklaamklipile, milles on näha ka viimase alaealist tütart.

Kampaaniavideos küsib Mürgi tütar, et "issi, mis sa teed?". Mürk vastab talle, et loeb kooseluseadust. "Kas see tähendab, et ma võin Elsaga abielluda?," küsib poliitiku tütar seepeale. Edasi tuleb kurjakuulutav muusika ning jägmises kaadris on näha juba Mürgi tütart EKRE loodud tikutoosiga, mis kuulutab "tuld kooseluseaduse pihta". "Poliitikud tikkudega ei tohi mängida," teatab video lõpetuseks noor tüdruk.

"Imre, ma arvan, et ühel päeval pead Sa oma tütre ees vabandama. Siis, kui ta mõistab, mida ja mis motiividel ta ilmekalt ette luges. Ise asjast midagi aru saamata. See, mida sa mees teed, on lihtsalt vastik! Okei. Loomulikult võib iga poliitik mainida, et tal on pere ja lapsed. Aga on üsna õhuke joon endast „toreda pereinimese“ mulje jätmisel ja oma pere kampaaniaaksessuaaridena ära kasutamisel," lisab oravaparteilane.