Isamaaliit kutsub peaminister Ansipit koalitsiooni koostöö jätkamise nimel nõudma, et Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahel sõlmitud koostöölepe viivitamatult tühistatakse.

23. august on Eesti ajaloos traagiline päev. Kahjuks püüab Isamaaliit Eesti inimeste kannatuste arvelt lõigata valimiseelset sisepoliitilist kasu, teatas Delfile Keskerakonna pressiesindaja. “On kahetsusväärne, kui Isamaaliitu sunnib nende madal toetus kohalike valimiste eel tegema hüsteerilisi ning teisi erakondi laimavaid avaldusi.”

“Ühtse Venemaa” puhul on tegemist administratiivse jõukeskusega, mille tegevust toestavad president Putinile ustavad endise KGB struktuurid, nendib Isamaaliit avalduses.

Isamaaliit leiab, et Keskerakonna poliitika, mis tihti lähtub jagatud huvidest Putini Venemaaga, on ohuks Eesti riiklusele. „Küsimus pole üksnes haridusminister Repsi käitumises Marimaal — Keskerakond ei ole senimaani hukka mõistnud haridusministri avaldusi. Veel olulisemaks ohumärgiks on majandusminister Savisaare tegevus, kes Eesti omatoodangule eelistab majanduslikult kahjulikke toorainetarneid Venemaalt ning kes riigi võimalusi kasutades survestab Eesti Raudteed ja sadamaid, et luua soodustingimused kahtlase taustaga vene üleveoärile.”