Venemaa noorteorganisatsioon Naši liikmed on meedias lubanud president Ilvese ja teda saatvate Eesti poliitikute elu Moskva visiidi ajal kibedaks teha. „Me kavatseme nende iga sammu jälgida, et nad ei leiaks kusagil asu,“ väitis Moskvas Eesti saatkonna juures meelt avaldanud našistide kõneisik, organisatsiooni komissar Konsantin Goloskokov Delfile.

Presidendi kantseleist öeldi Delfile, et tavapäraselt tagab riigi külalise julgeoleku vastuvõttev riik ning president Ilves ei koosta oma turvameeskonda ise, vaid seda teeb julgestuspolitsei professionaalse ohuhinnagu alusel.

“Presidendi kantseleil ei ole põhjust kahelda Venemaa suutlikkuses tagada Eesti vabariigi presidendi julgeolek antud visiidi raames,” kinnitas presidendi kantselei avalike suhete juht Piret Pert.

Vene noorteühendus Naši avaldas esmaspäeval Moskvas Eesti saatkonna juures meelt selle vastu, et president Toomas Hendrik Ilves tuleb Vene riigipea Dmitri Medvedevi kutsel Moskvasse 9. mail toimuvatele Suure Isamaasõja võidu 65. aastapäevale pühendatud üritustele.

President Ilvesel on plaanis osaleda ametlikel üritustel — paraadil ja sellele järgneval vastuvõtul. Eraldi kohtumisi tal päevakavas ei ole.