Laupäeval enne valimist ja häältelugemist käis mulgi kuues Ilves tema toetuseks antud kontserdil. Seejärel vahetas ta Estonias talle selleks otstarbeks antud ruumis rõivad ja siirdus rõdule lõppmängu vaatama, kirjutab SL Õhtuleht.

Pärast valimisi ja järgnenud protokollilisi toimetusi Estonias sõitis Ilves Metsakalmistule Lennart Meri hauale. Poolsalaja tehtud käik oli tänuavaldus mehele, kes ta 1990ndatel värbas Eesti suursaadikuks USAs ja hiljem välisministriks.

Pärast seda osales tulevane riigipea Olümpia hotelli ööklubis Bonnie & Clyde võidupeol.

“Päris õhtul oli perekondlik õhtusöök. Kuna poeg Luukasel oli pilet varahommikusele lennule USAsse, siis pikka pidutsemist polnud,” märkis Ilvese meedianõunik Olari Koppel. Kaks järgmist nädalat veedab Ilves Strasbourgis ja Brüsselis.

“Et need on eurosaadiku ametis viimased töönädalad, tuleb teha lahkumisvisiite ja teisi euroopaliku poliitkultuuri juurde kuuluvaid protseduure. Tuleb ka korteri üürileping üles öelda, asjad pakkida,” kirjeldas nõunik.

Samas jõuab Ilves kolm päeva veeta ka Eestis, kus ta võeti juba laupäevast ööpäevaringselt kahe ihukaitsja valve alla ning kus teda sõidutab riigi antud luksuslik Audi A8. Samasugune auto on ka Rüütlil.