Ilves vabastas Saksa täna allkirjastatud käskkirjaga ametist alates 9. veebruarist. Teabeameti peadirektorina asub Saks tööle päev hiljem.
Saksa esitas teabeameti peadirektori kandidaadiks kaitseminister Jaak Aaviksoo, tema kandidatuuri kiitis heaks riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon ning valitsus nimetas ta eelmisel neljapäeval viieks aastaks ametisse.

Saks ütles jaanuari lõpus pressiesindaja vahendusel BNS-ile, et nõustus teabeameti peadirektori ametikohale kandideerima vaid seetõttu, et presidendi kantseleis on tugev, võimekas ja kokku töötanud meeskond. Nii pole tal enda sõnul põhjust presidendi kantselei pärast muretseda.

"Kui valitsus teeb vastava otsuse, siis isiklikult mulle on see tõsine ja huvitav väljakutse asuda ligi kümne aastaga teabeameti kaasaegseks eriteenistuseks kujundanud Tarmo Türksoni järel seda teenistust juhtima," märkis Saks toona.

1967. aastal sündinud Saks on õppinud Tartu ülikoolis ajalugu ning töötanud Pärnu Sütevaka gümnaasiumis ajalooõpetajana. 1999. aastal sai temast toona välisministrina töötanud Toomas Hendrik Ilvese nõunik, 2001. aastal aga riigikantselei koordinatsioonibüroo juht. Presidendi kantselei direktoriks sai Saks 2006. aastal pärast seda, kui Ilves valiti presidendiks.

Teabeameti peadirektorina töötas alates 2001. aastast Tarmo Türkson, kes alustas üle-eelmisel nädalal tööd siseministeeriumi kantslerina.