"Jagades koos Ungariga vastutust NATO missioonil Afganistanis, tajume me ühiselt ka julgeoleku laiemat mõõdet ja sedagi, et tänapäeval saab inimeste elusid ohustada ka näiteks haiglate, elektrijaamade ja teiste infrastruktuuride vastu suunatud küberrünnakute abil. Nendele ohtudele saame vastu seista vaid ühiselt," kinnitas president Ilves BNSi teatel.

Reedesel kohtumisel oli üheks põhiteemaks Ungari prioriteedid Euroopa Liidu eesistumise ajal järgmise aasta esimeses pooles, teatas Eesti presidendi kantselei. Nende hulgas on Doonau strateegia vastuvõtmine, mille raames sätestatakse Doonau jõe riikide tihedam koostöö Euroopa Liidus. Doonau strateegia eeskujuks on Läänemere strateegia, mille idee üheks autoriks oli viis aastat tagasi toonane Euroopa Parlamendi saadik Ilves.

"Euroopa Liidu alusleping ja kehtivad regulatsioonid loovad palju võimalusi regionaalse koostöö tihendamiseks ning koos sellega saame edendada oma majandust, lahendada näiteks keskkonnaprobleeme ning muu hulgas kahandada bürokraatlikku asjaajamist," ütles Eesti riigipea.

Presidendid Ilves ja Schmitt peatusid ka Eesti ja Ungari kultuurisuhete ja hõimusuguluse temaatikal, kuna 2012. aastal toimub Budapestis soome-ugri 6. maailmakongress, mille tööst on oodatud osa võtma ka Eesti riigipea.

Ungari president Pál Schmitt astus ametisse poolteist kuud tagasi 6. augustil 2010.