Ilvese sõnul on hinnatõusus sees väga vähe eurot. Tema sõnul on inflatsioon tõsine probleem mitte ainult Eestis, vaid ka mujal.

Küll on euro andnud usku investoritele, märkis president. „Meie majanduskasv ei oleks olnud kaugeltki nii kõrge, kui ta on praegu, kui meil ei oleks tulnud eurot,“ rääkis Ilves. Ta möönis, et praegu on raske aeg, kuid kõigile peaks olema selge, et meie olukord on kindlam eurotsooni sees, kui väljaspool.

Tuleproov seisab tema sõnul alles ees. „Kriis kestab,“ rääkis ta. „Me oleme paremas seisus kui teised, sest me oleme kõige väiksema võlgnevusega. Piltlikult öeldes on palju riike, kes on oma krediitkaardiga läinud hulluks.“

„Me oleme Euroopa Liidus, NATOs ja eurotsoonis, meie põhimurede osas on need kõige paremad lahendused,“ kõneles ta. „Mina küll ei kujuta ette vabatahtlikult loobumist ühestki nendest. Arvestades, kus me elame, ei saa me ühestki sellisest liidust loobuda.“

„Olles realistlik, jõuame me tõdemuseni, et sellel on kõrge hind, aga me oleme valmis seda hinda maksma, sest me teame paremini kui mõni teine, mis võib saada kui me seda hinda ei maksa,“ rääkis riigipea.