Presidendi ametiauto hankemenetluses esitasid tähtajaks pakkumise kaks firmat. Neist parima pakkumise tegi Reval Auto Esindused OÜ, pakkudes riigipea ametisõidukiks Audi A8 L 3.0 TDI Quattro Tiptronic, ütles presidendi pressiesindaja Toomas Sildam BNS-ile.

Presidendi kantselei rendib auto neljaks aastaks, sõiduki tarneaeg on järgmise aasta 12. nädal ehk märtsi lõpp. Rendilepingu kogumaksumus on 10 960 eurot, millele lisandub käibemaks.

Sildam märkis, et presidendi uues ametiautos on sees ka politsei- ja piirivalveameti erivarustus, kuid seda presidendi kantselei lähemalt ei kommenteeri.

Reval Auto kodulehe andmetel maksab Audi A8 L 3.0 TDI Quattro Tiptronic koos käibemaksuga 79 300 eurot. Sellise auto diiselmootori töömaht on 2967 kuupsentimeetrit, võimsus 184 kilovatti ehk 250 hobujõudu ning süsinikdioksiidi ehk CO 2 sisaldus heitgaasides 176 grammi kilomeetri kohta. Autol on ka pidev nelikvedu ja automaatkäigukast.

Presidendi praegune ametiauto on samuti Audi A8 ning selle valis presidendi kantselei välja neli aastat tagasi korraldatud hanke käigus. Praegu on selle auto läbisõit üle 150 000 kilomeetri. Vastavalt rendilepingule kuulub see tagastamisele rendileandjale uue sõiduki kättesaamisel.

Presidendi praeguse ametiauto kasutamise leping sai läbi 7. novembril, kuid presidendi kantselei pikendas auto kasutamise lepet kuni uue auto kättesaamiseni.

Ametiautot vahetas tänavu mai lõpus ka peaminister Andrus Ansip. Kui varem oli peaministri ametisõiduk 7-seeria BMW, siis alates mai lõpust sõidab Ansip samuti Audi A8-ga.