Ilvese sõnul on Eesti valmis tihedamateks kontaktideks Palestiina omavalitsusega. “Nii on mul hea meel kohtuda president Mahmoud Abbasi ja peaminister Salam Fayyadiga juuni lõpus Ramallah’s.”

Samal päeval avatakse Ramallah’s Eesti poolt organiseeritud e-riigi teemaline seminar, mis peaks aitama kaasa Palestiina omavalitsuse institutsioonide ülesehitamisele ja elanike võimaluste paranemisele suhtlemiseks erinevate asutustega.

Eesti on seni heaks kiitnud Palestiina omavalitsusele suunatud kaks infotehnoloogia projekti. E-akadeemia projekti eesmärgiks on luua Palestiina omavalitsusele dokumentatsioon ning välja arendada vajalikud teadmised ja oskused seal x-tee juurutamiseks, sh elektroonilise identiteedi rakendamiseks. Teine projekt saab teoks koostöös UNESCOga, mis aitab kaasa info- ja kommunikatsioonitehnoloogiate kasutamisele hariduse administreerimisel ja õppeprotsessis, milleks avaldas soovi Palestiina haridus- ja kõrgharidusministeerium.

President Ilves ja välisminister Malki rääkisid ka olukorrast Gaza sektoris. Eesti riigipea kordas vajadust leida jätkusuutlik lahendus Gaza blokaadi lõpetamiseks.