“Vabatahtliku tegevuse ning koostegemise üks väga oluline roll ongi selles, et vähendada meie ümber võõrandumist ja anonüümsust. See on eriti oluline just praegu, kus paljude meie kaaskodanike majanduslik seis pole kiita,” ütles president Toomas Hendrik Ilves Tallinna Õpetajate Majas toimunud vabatahtlike tunnustamisüritusel, vahendas presidendi pressiesindaja.

“Praegu, kus meie suurim mure on tööpuudus, vajavad inimesed abi ja tuge. Ja teinekord lihtsalt suhtlemist ja tegevust, et mitte omaette norutama jääda. Just seda vabatahtlikud ja nende organisatsioonid pakuvadki,” ütles riigipea, kes andis üle 17 inimesele aasta vabatahtlik 2009 tänukirjad.

President Ilves tõdes, et kui inimesed ei tunne oma naabreidki, sõbrad kaovad argistesse toimetustesse ja lähedased elavad kaugel, siis valitseb oht jääda oma muredega üksi ja vajuda oma raskuste alla looka.

“Ent teie tegevus, kõigi Eesti vabatahtlike tegevus, aitab meil seista vastu üksijäetusele, ükskõiksusele ja minnalaskmisele. Meie ümber toimuv peab ju puudutama meid kõiki, see on meie kõigi hool ja mure,” ütles riigipea.

“Teie tegevus kinnitab, et inimeste vaba tahe, hea idee, pealehakkamine ja visadus muudavad Eesti ikka suuremaks,” tunnustas president.