Enda tervise eest hoolitsemist peab president ülioluliseks. "See, et ma 55-aastaselt saan kaalust maha võtta, näitab, et see pole lootusetu üritus," ütles Ilves Eesti Päevalehele antud intervjuus. "Aga tervis, eriti meeste puhul, kelle eluiga on Eestis ligi kümme aastat lühem kui Lääne-Euroopas, sõltub suuresti enda tegemistest. Mina näiteks ei suitseta enam."

Ta lisas, et aeg-ajalt teda rünnatakse, sest ta närib Nicorette’i nätsu. "Muide, sama teeb ka president Obama, kes samas aeg-ajalt ikka veel ka suitsetab…"

Ilves kinnitas, et ta ei tee isegi salaja suitsu. "Ei! Kantselei inimesed enam isegi ei paku. Mul pole seda vaja. Suitsetamine on mõttetu raha raiskamine. Lisaks tuleb see su enda tervise arvelt."

"Oma tervisele tuleb mõelda, sest sul pole vastutus ainult iseenda, vaid ka oma lähedaste ees," selgitas riigipea. "Kui sul on tööd, aga sa oma tervise eest ei hoolitse, võivad ühel hetkel su lähedased üksinda ja suures mures olla. Ärgem unustagem ka, et kui sul on parem tervis, on sul ka parem töövõime."