Konkursist oodatakse osa võtma vähemalt 16-aastaste koolinoorte kuueliikmelisi võistkondi üle Eesti, teatas presidendi kantselei.

Skulptor Kirke Kangro sõnul, kes aitab lumelinna võistlust korraldada, on “Väike lumevabariik” vahva ettevõtmine — noored saavad tubadest arvutite tagant välja värske õhu kätte ja neil on võimalus koos tegutseda.

“Eesti lapsed on väga loomingulised ja lumi on hea materjal, mis annab noortele võimaluse üsna kiiresti ideed teoks teha ja näha oma kavandit mitmemeetrise skulptuurina,” ütles Kangro. “Lumi on põhjamaa lastele osa keskkonnast — ja loomuliku ökomaterjalina julgustab ehk kätt proovima ka neid, kes ei ole kunstiringides käinud. On tore, et konkursi raames saavad kokku noored lumetegijad üle kogu Eesti.”

Presidendi kantselei ootab koolide võistkondadelt lumeskulptuuride kavandeid 16. jaanuariks 2008: elektroonilisel kujul e-posti aadressile lumevabariik@vpk.ee või paberil postiaadressile Vabariigi Presidendi Kantselei, A. Weizenbergi 39, 15050 Tallinn.

Kavandeid hindab žürii ning 23. jaanuaril kuulutatakse välja need 20 võistkonda, kes saavad 23. ja 24. veebruaril oma võistlustöö Tallinnas Kadrioru pargis lumest valmis meisterdada. Parimate võistlustööde autoreid premeeritakse auhindadega.

Lisainfot võistluse reeglite kohta võib leida veebiaadressilt www.president.ee/lumevabariik.