“Kunagi varjas Savisaar oma suhtumist EL-iga ühinemisse seetõttu, et polnud selged liitumisläbirääkimiste tulemused. Nüüd on need selged ning suurima valitsuspartei esimehena vastutab Savisaar nende eest ka isiklikult,” kirjutab Mõõdukate endine esimees Ilves SL Õhtulehes.

Ilves märkis, et tänavu varjas Savisaar oma hoiakut, kuna polnud selge, millega lõpeb tulevikukonvendi töö, mille tulemus on nüüdseks samuti selgunud.

Keskerakonna aseesimees Peeter Kreitzberg on Ilvese sõnul tulevikukonvendi tegevust ajakirjanduse vahendusel ka tulemuslikult tutvustanud. “Ehk võiks härra Savisaar võtta kolleeg Kreitzbergilt väikese isikliku järeleaitamistunni?” tõdes Ilves.

Savisaar on väitnud, et Eesti ühinemine Euroopa Liiduga oleks talle isiklikult kasulik.

“Euroopa Liidus on väga levinud selline Keskerakonna idee nagu astmeline tulumaks, samuti aitaks Euroopa Liit vähendada Eesti poliitiliste jõudude seas levivat russofoobiat,” ütles Savisaar kolmapäeval ajakirjanikele.

Savisaar kordas, et Keskerakond võtab hoiaku Euroopa Liiduga ühinemise suhtes 9. augustil erakonna kongressil.

“Isiklikult võin ma oma seiskoha välja öelda ka varem. Ma tahan sellest rääkida siis, kui pean seda isiklikult vajalikuks,” lausus Savisaar möödunud nädalal.

Savisaar eitas nagu oleks ta lubanud erakonna juhatuse koosolekul hääletada referendumil Euroopa Liidu vastu.