Ilvese sõnul on tegu mõttega “mütoloogilist liberaalsest edust, mida keegi mitte kunagi ei ole näinud”, kirjutab Postimees.

“Eestis ennekõike Reformierakonna poolt viljeldav ja kahjuks ametliku staatusega majandusideoloogia vaatab viltu Soome ja Rootsi sotsiaaldemokraatiale,” pahandas Ilves endiste valitsuspartneritega põhjamaist sotsiaaldemokraatiat tutvustanud parteikonverentsil.

“Meie neoliberaalid ei taha tunnistada tõtt: Põhjala sotsiaaldemokraatia mudel on ainuke, mis on olnud sama edukas kui USA oma,” lisas Mõõdukate liider.

Reformierakonda ja peaminister Kallast on äsja teravalt arvustanud ka teise opositsioonipartei Isamaaliidu valimiskampaania juhi asetäitja Andres Ammas. Ta ütles intervjuus venekeelsele ajalehele Molodjož Estonii, et Kallas oli rahandusministrina Mart Laari valitsuses kange, tugev ja järeleandmatu, nüüd aga räägib hoopis midagi muud. “Justkui oleks ta peaminister [Edgar] Savisaare valitsuses,” lisas Ammas.

Ilvese juhitavad Mõõdukad andsid neljapäeval parlamendile üle paketi seaduseelnõusid, mida nad nimetavad Töötavaks Eestiks. Ettepanekute seas on piirkondlike tööhõivenõukogude loomine, töötu abiraha tõstmine ja selle maksmine pooles ulatuses ka kolme kuu jooksul pärast tööleasumist.

Ilves lubab reedese Postimehe arvamusküljel ilmunud artiklis, et kahe aasta jooksul saab nende ja muude meetmetega alandada tööpuudust 12-lt üheksale protsendile ja luua 20 000 uut töökohta.